Feng Shui in dormitor: Sfaturile expertului pentru un somn bun

Ţi-a plăcut articolul?
Arată articolul prietenilor tăi!

Cum iti amenajezi feng shui dormitorul

Somnul bun este un factor esențial pentru sănătatea noastră fizică și mentală, iar armonia din dormitor poate avea un impact semnificativ asupra calității somnului nostru. În acest articol, vom explora sfaturile și regulile Feng Shui pentru a crea un dormitor armonios și echilibrat, care să ne ajute să ne odihnim bine și să ne trezim odihniți și încărcați cu energie pozitivă. De la alegerea culorilor și a mobilei potrivite, până la amplasarea patului și a accesoriilor, vom acoperi toate aspectele importante pentru un dormitor cu Feng Shui bun.

Ce este Feng Shui si cum poate influenta dormitorul tau

Feng Shui este o practica chinezeasca veche de peste 3000 de ani, in traducere ,,vant si apa’’, ce implica aranjarea si organizarea mediului inconjurator pentru a imbunatati fluxul de energie ,,chi’’ intr-un spatiu, creand astfel un mediu armonios si echilibrat, menit sa sustina sanatatea, bunastarea si fericirea celor ce locuiesc in acel spatiu!

Feng Shui vorbeste despre energiile spatiului! Astfel, orice persoana se va muta intr-o noua locuinta, va fi afectata intr-un mod negativ sau pozitiv de energiile acelui spatiu!

Amenajarea dormitorului cu un feng shui bun se poate realiza respectand cateva principii!

Regulile de baza pentru un dormitor Feng Shui

Una dintre cele mai importante reguli feng shui in dormitor este

pastrarea curateniei in camera! Evitati depozitarea lucrurilor sub pat, atfel impiedicati energiile sa circule! Un spatiu cat mai deschis este un spatiu cu un feng shui bun!

Pozele feng shui in dormitorul matrimonial vor fi exclusiv cele de cuplu! Ceilalti membri dragi ai familiei se pot regasi in fotografiile plasate in alte zone ale casei!

sfaturi feng shui in dormitor pentru cuplu

Sursa foto:Pixabay

Culorile potrivite pentru un dormitor Feng Shui

Culorile potrivite in dormitorul feng shui sunt cele de foc, care sunt totodata si culorile iubirii ( roz pal, somon). Culorile puternice pot duce la hipersexualitate sau la cearta, asadar evitati-le!

idee dormitor feng shui 1

Sursa foto:Pixabay

idee amenajare dormitor feng shui 2

Sursa foto:Pixabay

idee amenajare dormitor feng shui 3

Sursa foto:Pixabay

idee amenajare dormitor feng shui 4

Sursa foto:Pixabay

idee amenajare dormitor matrimonial feng shui 5

Sursa foto:Pixabay

idee amenajare dormitor feng shui 6

Sursa foto:Pixabay

dormitor feng shui idee amenajare 7

Sursa foto:Pixabay

fata pe pat in dormitor feng shui

Sursa foto:Pixabay

Pozitia patului in dormitorul Feng Shui

Pozitia patului in dormitorul feng shui trebuie sa ofere o vedere buna a usii si a intregii camere, dar sa nu fie in linie dreapta cu usa.

Asezarea patului in dormitor se va face in asa fel incat sa nu existe o grinda deasupra.

In cazul in care nu aveti spatiul necesar disponibil pentru a face mutari, veti transforma patul intr-un baldachin!

Tablouri potrivite pentru dormitorul Feng Shui

Tablourile feng shui in dormitor sunt cele ce inspira calm, liniste, relaxare! Cele mai potrivite sunt chiar cele de cuplu, momente minunate surprinse in fotografii, care mai apoi pot fi transformate in tablouri!

Cum sa pozitionezi oglinzile in dormitorul Feng Shui

Plasarea oglinzilor in dormitorul feng shui se face evitand ca acestea sa reflecte patul, deoarece acest lucru poate perturba somnul si linistea! Atunci cand va puteti vedea stand in pat intr-o oglinda, fie ea in lateralul, fata patului, sau pe tavan, dublati persoanele din dormitor! Nu va doriti sa apara si alte persoane in intimitatea dumneavoastra, nu-i asa? Singura zona in care se permite plasarea acestora este in spatele noptierelor, practic in continuarea tabliei patului. Nu exagerati cu dimensiunea acestora!

Amenajarea dormitorului copilului cu Feng Shui

Feng shui in camera copilului presupune in primul rand ca toate obiectele ascutite, colturoase, taioase, periculoase, sa fie indepartate!

Culorile folosite vor fi cele neutre in mare parte, discrete, dar se accepta si culori calde sau reci intr-o pondere mai mica! Tematica camerei va fi una ce influenteaza in mod pozitiv copilul!

Obiecte feng shui pentru dormitor

Plasarea obiectelor feng shui in dormitor se face simetric: doua lumanari, doua veioze, doua noptiere, doua rame foto.

Florile naturale reprezinta intotdeauna o alegere inspirata in dormitor. Puteti opta pentru narcise, orhidee, bujori sau lalele! Nu asteptati ca acestea sa se ofileasca, inlocuiti-le cu unele proaspete!

De asemenea, puteti plasa o pereche de rate mandarin din cuart roz pe frunza de lotus din aventurin pentru a aduce armonie in cuplu, intelegere si iubire!

Ratele mandarin reprezinta simbolul iubirii in feng shui!

Ţi-a plăcut articolul?
Arată articolul prietenilor tăi!