Cum amenajam o casa pentru un feng shui bun

Ţi-a plăcut articolul?
Arată articolul prietenilor tăi!

amenajare feng shui pentru casa

Bun venit în lumea Feng Shui! Sunt încântata să vă împărtășesc câteva secrete și principii esențiale pentru a vă transforma casa într-un spațiu armonios și echilibrat cu ajutorul Feng Shui-ului.

Ce este Feng Shui și cum poate îmbunătăți energia casei tale

Feng Shui este o artă veche chineză care se concentrează pe armonizarea energiei din mediul înconjurător. Aplicarea principiilor Feng Shui în casa ta poate ajuta la îmbunătățirea energiei casei tale prin aranjarea obiectelor și mobilierului într-un mod armonios și echilibrat, creând astfel un flux de energie pozitiv. De exemplu, plasarea patului într-un loc care are o vedere bună spre ușă poate crește senzația de siguranță și protecție, iar utilizarea culorilor și materialelor naturale poate aduce armonie și echilibru.

De asemenea, Feng Shui se concentrează și pe eliminarea energiilor negative din casă, cum ar fi obiectele neutilizate sau obiectele ascuțite, care pot afecta fluxul de energie pozitiv. Plantele de purificare a aerului și cristalele sunt exemple de obiecte Feng Shui care pot ajuta la eliminarea energiilor negative.

În general, Feng Shui poate ajuta la îmbunătățirea atmosferei și a energiei casei tale, astfel încât să te simți mai relaxat, protejat și echilibrat în propriul tău spațiu personal.

 

Principiile Feng Shui aplicate la intrarea în casă

Intrarea în casă, din punct de vedere al artei feng shui este primul loc în care energia își face apariția și este important să acorzi o atenție deosebită acestei zone. În Feng Shui, intrarea în casă este considerată a fi gura de tigru, locul prin care energia intră în casă.

Pentru a aduce bunastarea si armonia în casă, este important ca in fata usii sa nu existe obstacole precum un copac, stalp sau alte obiecte ce blocheaza vizual intrarea! Zona intrarii trebuie sa fie atat in perfecta ordine precum si cat se poate de deschisa! Fântânile de apă sunt exemple de obiecte Feng Shui ce pot activa prosperitatea membrilor familiei, daca zona intrarii este una ce aduce energii benefice de prosperitate! Plantele sunt simboluri ale creșterii și dezvoltării, sustinand pe de-o parte energiile ce aduc armonie umana in casa, iar pe de alta parte, prosperitatea si fluxul continuu de energie pozitiva! Alte obiecte ce amplifica prosperitatea sunt acvariile, ceasurile de perete, routerul, perpetuum mobile, dar si alte obiecte ce functioneaza cu ajutorul bateriilor sau conectate la sursa de curent!

sfaturi feng shui in dormitor pentru cuplu

Sursa foto:Pixabay

Feng Shui în dormitor: reguli și obiecte pentru a aduce armonie și echilibru

Dormitorul este locul unde petreci cea mai mare parte din timpul tău, deci este important să creezi un spațiu care să promoveze liniștea și relaxarea. Principala regula in dormitorul Feng Shui este sa renunti la orice obiect activ precum TV, consola de gaming, fantana, perpetuum mobile, ceas etc, pentru a beneficia de energia armoniei umane ce aduce sanatate, somn odihnitor, armonie, echilibru si intelegere celor ce dorm aici! Utilizează culorile preferate, insa opteaza pentru nuante cat mai discrete! Rosu, roz, fucsia, violet sunt culorile iubirii in Feng Shui, insa daca acestea au o nuanta prea puternica pot duce la hipersexualitate sau cearta in cuplu! Evită obiectele ascuțite si elibereaza spatiul de sub pat! Folosește lumânări si uleiuri esențiale pentru a crea o atmosferă calmă și plăcuta!

Am scris un articol dedicat subiectului pe care il pot gasi aici

 

Feng Shui în bucătărie: culori și elemente pentru a aduce prosperitate și sănătate

Bucătăria este locul unde gătești hrana pentru familia ta, așadar este important să creezi o atmosferă plăcută și sănătoasă. Evita sa asezi chiuveta langa plita sau cuptor, deoarece apa si focul nu fac echipa buna in feng shui! Ai grija ca plantele sa fie bine ingrijite, iar fructele sa fie mereu proaspete!

Feng Shui în living/sufragerie: cum să aranjezi mobilierul și decorul pentru a induce relaxare și echilibru

Livingul sau sufrageria este locul unde socializezi și te relaxezi. Utilizează culorile preferate, insa ai grija ca acestea sa nu fie doar dintr-o singura paleta de culoare! Un living complet alb va deveni un living cu energie de metal, deci va fi rece si nepotrivit pentru a servi masa intr-o atmosfera placuta! Un spatiu deschis va fi mereu preferat, deoarece aici energiile pot circula liber! Plasează obiecte decorative cum ar fi tablourile, pentru a atrage energia pozitivă!

Feng Shui în baie: cum să aduci o atmosferă de calm și purificare

Baia este locul unde te relaxezi și te îngrijești. Evită obiectele ascuțite si asigura-te ca zona este cat mai bine gandita astfel incat riscul de alunecare sau accidentare sa fie redus la minimum!

Feng Shui în hol: cum să creezi un spațiu primitor și organizat

Holul este primul loc prin care treci când intri în casă și trebuie să creeze o primă impresie bună. Evită obiectele ce aglomereaza sau blocheaza inutil zona! Plasează o fântână de apă sau o plantă pentru a atrage energia pozitivă și a crea un spațiu primitor și organizat.

Feng Shui în grădină: cum să folosești plantele și elementele pentru a aduce armonie în exteriorul casei

Grădina ta poate fi un loc minunat pentru a aplica principiile Feng Shui. Plasează plante și flori într-un mod organizat și armonios, insa evita-le pe cele cataratoare, precum si copacii ce ating cu ramurile lor casa . Evita sa plantezi brazi in curte daca nu locuiesti la munte! Bradul este vazut ca fiind un copac solitar, asadar vei atrage singuratatea! Folosește piatră și apă pentru a adăuga elemente de echilibru și armonie.

Obiecte și remedii Feng Shui pentru a elimina energiile negative din casa ta

Există multe obiecte Feng Shui care pot ajuta la eliminarea energiilor negative din casa ta, cum ar fi clopoteii de vant. Acestia inlatura ghinionul si obsacolele, insa asigura-te ca sunt sase sau sapte la numar, si ca sunt confectionati exclusiv din metal!

Trucuri și sfaturi de amenajare a casei tale în stil Feng Shui

Utilizează culori variate și elemente naturale pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă. Plasează obiectele într-un mod organizat și armonios, utilizand, de asemenea, lumânări și uleiuri esențiale pentru a crea o atmosferă calmă și plăcută.

Reguli de bază de Feng Shui pentru a îmbunătăți energia casei tale

Arunca obiectele stricate si nefolositoare pentru a crea un flux de energie pozitiv. Combina culorile si texturile astfel incat sa existe cate putin din fiecare element in casa ta: metal, apa, lemn, foc si pamant. O casa echilibrata este o casa ce combina armonios toate aceste elemente folosindu-ne de materialele, formele si culorile acestora!

Cum să aplicați principiile de Feng Shui în construirea unei case noi

Momentul ideal pentru a realiza planul feng shui este acela din faza de proiectare a casei! Atunci când construiești o casă nouă, este important să iei în considerare orientarea și poziționarea casei în functie de elementele naturale din jur, tinand cont in acelasi timp si de energiile proprii ale viitoarei constructii!

Sper că aceste informații iti sunt de folos in utilizarea principiilor generale Feng Shui, pentru a îmbunătăți energia și armonia in casa ta! Aplica-le și vei simți o diferență semnificativă în modul în care te simți în spatiul tau sacru!

 

Consultant Autorizat
Echilibreaza energiile din casa ta
Cere o un plan Feng Shui personalizat al casei tale. Fa primul pas si trimite-ne un mesaj pe whatsapp cu planul releveu.
Vreau planul meu Feng Shui personalizat
Ţi-a plăcut articolul?
Arată articolul prietenilor tăi!